Milyen alkalmakra ajánljuk?
Karácsonyra, Húsvétra
Természetesen leggyakrabban a karácsonyi és húsvéti mézeskalács és egyéb apró sütemények készítéséhez használhatod. Ilyenkor együtt a család a gyerekek az unokák és ilyenkor jöhetnek jól a család kedvenceinek formájával készített apróságok. A szokásos hópehely, karácsonyfa és csillag alakú sütikiszúrók mellet készíthetsz például a gyerekek kedvenc állataival vagy mese figuráival kivágott mézeskalácsokat, linzereket.
Sütikiszúrók esküvőre
Közeledik az esküvőtök és szeretnél mindenkit meglepni valami aprósággal az asztalon? Mi más lehetne emlékezetesebb, mint például a nevetekkel és az esküvői évszámotokkal ellátott kis édesség az asztalon amelyeket például ezzel az egyedi esküvői keksz kiszúróval lehet elkészíteni.
De ugyanígy igazán egyedivé teheted az esküvői asztalt, ha a menyasszony és vőlegény egyik szerelmes fotójáról készítesz arcképes sütikiszúrót.
Céges ajándék mellé
A céges ajándékokra minden vállalkozás komolyan odafigyel. Helyezz az ajándékotok mellé egy a céges logótokkal, emblémátokkal ellátott apró süteményt.
Készíthetsz egy saját süteménykiszúrót, amelynek formája a vállalkozásotok jellegzetes emblémáját ábrázolja. Vagy készíthetsz egy sütemény nyomdát, amin egy egyedi felirat, céges üzenet vagy logó szerepel.
Egyéb alkalmakra
Bármilyen egyéb ünnepi alkalomra kedves kis meglepetést szerezhetsz, ha egyedi süteményt, kekszet, linzert készítesz. Legyen az Valentin nap, névnap, születésnap vagy éppen házassági évforduló.
És ha szeretnéd felvidítani a vendégeket, akkor az általad kitalált vicces szövegekkel is készíthetsz apró süteményeket, vagy a népszerű "Szia Uram!" mém sütikiszúróval.
Ha pedig valami újat, másikat szeretnél, akkor írd meg nekünk és azt is elkészítjük.
Hogyan készülnek a sütikiszúrók?
Ezeket a sütemény szaggatókat és süti nyomdákat egyedileg, 3D nyomtatással készítjük, anyaguk pedig bioműanyag (PLA). Általában elmondható, hogy a kiszúró formákat 5 mm-es peremmel ellátva készítjük, hogy könnyebb legyen a sütemény tésztából kivenni és 8 mm-es vastag tésztához lehet használni őket. De természetesen egyedi kéréseknél bármilyen mérettel ellátott 3D-s modellt meg tudunk valósítani.
Hogyan használd?
Természetesen ugyanúgy, mint bármilyen más süti kiszúró formát, de azért van néhány apróbb különbség a tömegtermékként gyártott fém kiszúró formákhoz képest. Ahhoz, hogy a tésztát könnyebben tudd vágni a szaggató formát liszttel vagy porcukorral érdemes jól bevonni. Figyelj arra, hogy a tészta megfelelő vastagságú legyen, ne túl vastag a formához képest. Ez a műanyag nem mosható mosogatógépben, ezért kérjük, hogy csak kézzel mosd meg, meleg szappanos vízzel. És mindenképpen légy óvatos, NE helyezd a sütikiszúrót sütőbe vagy mikrohullámú sütőbe, mert ez a műanyag nem bírja a magas hőmérsékletet.
Amennyiben pedig további, a konyhában használható egyedi ötletünkre is kíváncsi vagy, akkor tekintsd meg az egyedi cappuccino és kávé szóróinkat, amelyekkel ötletes tejhab díszeket készíthetsz a vendégeidnek. De cégeknek, cukrászdáknak, kávézóknak is elkészítjük saját logójukkal ellátott kávé szóróikat vagy tortadíszeiket.
Végül egy finom recept
És ha már megtiszteltél bizalmaddal és végig olvastad ezt a blog posztot, akkor ajánljuk neked ezt az igazán finom ünnepi mézeskalács receptet, akár adventra vagy húsvétra.
Hozzávalók:
• 3 db tojás
• 6 dkg vaj
• 50 dkg liszt
• 25 dkg porcukor
• 10 dkg finom méz
• 1 tk. szódabikarbóna
• 1 közepes citrom reszelt héja
• 1 ek. mézes fűszerkeverék • kevés só
Elkészítése:
A mézet egy edényben lassú tűzön kezd el melegíteni. Öntsd hozzá a porcukrot, és kevergesd egészen addig, amíg folyékony nem lesz. Vedd le az edényt a tűzhelyről, keverd el benne a vajat, majd hagyd kihűlni. Keverd össze a lisztet, sót, citrom héját, a szódabikarbónát, és a mézes fűszerkeveréket. A kihűlt mézes masszához keverd hozzá a habosra felvert tojásokat, majd az egészet öntsd a lisztes keverékhez. Dolgozd össze a mézeskalács tésztáját minél jobban. Csomagold fóliába, és ha van időd, akkor legalább egy napig helyezd a hűtőszekrényben. Következő nap a tésztát jól gyúrd megint át, majd a meglisztezett gyúródeszkán nagyjából 3-5 milliméter vékonyra nyújtsd ki a tésztát. Alaposan mártsd lisztbe vagy porcukorba a süti formákat, majd szúrd ki velük a mézeskalácsokat. Ha szép fényes kalácsokat szeretnél akkor a tetejét megkenheted felvert tojással. Helyezd a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd 8-10 percig, pirosodásig süsd meg őket. Jó étvágyat!
Kérd egyedi árajánlatunkat
Akár magánszemélyként, akár cégként, kérj bátran egyedi ajánlatot most, és 24 órán belül jelentkezni fogunk.
További híreinkről itt olvashatsz.
És hogy ne maradj le legfrissebb híreinkről kövess minket: